New Packaging!

POS PERCUMA + FREE NOTEBOOK (Limited Edition) + FREE BAG LEATHER + FREE 24 JAM KONSULTANSI (ZIRA)

[PROMOSI 24 JAM]

Whatsapp Sekarang!
Whatsapp Sekarang!

013-4740169 (ZIRA)

SOALAN / JAWAPAN LAZIM

S: Waktu period boleh tak makan?
J: Seeloknya stop sekejap waktu period/haid. Time period ni hormon tak stabil. Collagen dan Estrogen badan tak aktif.

S: Waktu paling baik untuk makan?
J: Sejam selepas sarapan atau sejam selepas makan tengah hari. Sebab waktu ni badan tengah 'fresh' dan hormon tengah cantik. Ia akan bertindak balas dengan badan.

S: Kalau 'bleeding', boleh ke makan?
J: Jangan makan dulu. Pergi jumpa doktor dan buat semakan. Dikhuatiri 'bleeding' tu ada kaitan dengan jangkitan.

S: Menyusu badan boleh tak makan?
J: Boleh. Tapi biar lepas dulu fasa anak demam kuning.

S: Selain daripada besarkan payudara & punggung, apa lagi manfaat lain yang ada?
J: Manfaat lain adalah hilangkan parut muda, atasi masalah rambut gugur, stabilkan kitaran haid, atasi masalah senggugut, tingkatkan nafsu hubungan intim.

S: Dalam bahan ada kolagen tak?
J: Tiada vitamin c, tiada kolagen, tiada steroid hormon. 100% herba organik.


S: Jika payudara dah sedia besar, boleh jugak ke makan?
J: Boleh. Ia berfungsi bagi pembesaran secara semulajadi sebab ia bukan pil hormon yang besarkan payudara secara cepat. Saiz payudara akan jadi 'ideal' mengikut kesesuaian saiz badan. Jika dah sedia besar, ia akan membentuk paydara supaya lebih firm dan curvy.

S: Kenapa kandungan 6 bulan ke atas kena berhenti makan?
J: 1. Ia menguatkan otot vagina dan pembinaan tisu. Bila kandungan bayi membesar, otot yang terlalu kuat dah tak diperlukan sangat untuk memudahkan bayi lahir nanti. 2. Waktu pregnant 6 bulan ke atas kelenjar susu dah mula aktif. Ketika ni payudara akan besar sendiri sebab diisi oleh susu. Tiada halangan jika nak makan pada waktu ni, ia tetap selamat untuk semua orang. Tiada kesan sampingan.

S: Tiroid boleh makan?
J: Ya, boleh. Jika pesakit itu mengandung, jangan risau, tiroid terjadi hanya sementara sahaja. Selepas bersalin nanti akan beransur hilang. Sebab terjadi tiroi adalah dari consumption hormon oleh badan terlalu tinggi semasa mengandung. Jika tidak mengandung, mungkin tiroid itu berpunca dari kekurangan iodin dalam badan atau faktor keturunan. Kesan rawatan hospital beradiasi sama ada melembapkan kesan atau sebaliknya tidak dapat dipastikan. Boleh cuba makan pink lady selama 30 hari. Sememangnya tiada masalah pesakit ini untuk makan sebab ia tiada bahan aktif, steroid dan sebatian protein.

S: Berat kategori 'underweight' boleh makan?
J: Ia bukan ubat kurus. Fungsi utama ialah membentuk badan wanita menjadi bentuk yang paling ideal, seksi dan berseri. Secara automatik yang gemuk boleh jadi kurus dan yang kurus kering akan nampak berisi. Cukup 6 bulan boleh ucapkan selamat tinggal pada badan yang ala2 makcik bawang tu.

S: Kenapa saya makan period saya lambat?
J: Ia kaya dengan acid tannic, dan tak ada sebab pun nak menganggu period. Sebaliknya ia akan memulihkan lagi.

9 Faktor Utama Kenapa Period Lambat
1) Perubahan berat badan mendadak
2) Stress
3) Sakit (demam dll)
4) Perubahan rutin (cth: pindah rumah, tukar shift kerja dll)
5) Pertambahan aktiviti fizikal
6) Pra-menopause
7) Ambil pil perancang
8) Ambil pil kurus
9) Mengandung

S: Menyusukan badan dan bayi ada g6pd boleh makan?
J: Setiap penghidap g6pd ada peringkat enzyme deficit level berlainan. Tidak tahu sama ada level dia tinggi atau rendah. Walaupun ia tiada sebatian protein, subsctance yang bagi kesan pada sel kemungkinan akan bagi kesan pada penghidap penyakit ini.

Bila makan pink lady, amalkan 3 perkara ini:
1) Clean diet
2) Gaya hidup aktif
3) Banyak minum air masak

S: Makan 2 suplemen dalam satu masa boleh?
J: Suplemen boleh. Jika ubat hospital perlu dijarakkan pengambilan.


Klik sini jika mahu ke 👉 LAMAN UTAMA